divendres, 15 de novembre del 2013

República, Vallcarca?

LA REPÚBLICA ÉS TAMBÉ VALLCARCA

Joan Falqués, president

Es cert que l’avinguda República Argentina, es la fita que marca el punt de trobada entre ambdós districtes, el de Sarrià- Sant Gervasi  i el de Gràcia, en els barris del nord, però no per aquesta raó ens n’hem d’oblidar.
Per aquest motiu uns i altres, tenim el deure d’intentar, per tots el mitjans, dignificar aquesta principal artèria. Un carrer, el de l’Avinguda, que ha estat durant molt de temps el motor comercial de la zona. Però d’un temps ençà hem anat veient com comerços, ben arrelats al barri, han hagut d’anar tancant mentre que d’altres, per motius ben diversos (entre ells la crisi), són a punt de fer-ho.
L’avinguda, al llarg dels anys ha anat creant al seu voltant una petita xarxa d’establiments, la subsistència dels quals depèn directament de la salut de l’arteria principal, hores d’ara, al nostre parer, molt precària. No deixem que es mori.
Els comerços, veïns i veïnes d’ambos costats, reunits, van acordar constituir una plataforma única per tal d’unificar en una sola veu, les demandes davant dels districtes, partits politics i les administracions.
Entenem que caldria demana, amb caràcter urgent, la remodelació de l’Avinguda de la República Argentina, entre els carrers Velázquez i el Viaducte de Vallcarca, tal com ja s’ha fet des de Velázquez a la Plaça de Lesseps. Això comportaria  l’ampliació de les voreres, resoldre els problemes amb la correcta canalització de les aigües dels dies de pluja, la instal·lació d’un millor i més eficient  enllumenat i el plantat d’un arbrat adient que alhora, en caure el vespre, permeti la correcta il·luminació de les voreres.