divendres, 25 de desembre del 2009

QUINS PASTORETS!


Per l'August Lorente, veí de Gràcia

El dijous 24, a les 12 del matí, a la Sala d'Actes (Teatre) de la Biblioteca Jaume Fuster de Lesseps, vam tenir l'oportunitat de gaudir d'una revisió dels tradicionals Pastorets de J. M. Folch i Torras.
Amb una posada en escena actual, tres actors, bé, dos actors i una actriu, ens han ofert, en una hora de representació, uns pastorets modernitzats on no hi mancava res: els pastors amb samarra i barretina, el dimoni, una mica transgressors amb els seus calçotets vermells i una màscara antigàs amb banyetes, l'àngel i una bona col·lecció de nadales; tot amanit amb una contínua successió de gags, amb un to humorístic i simpàtic, planer i agradable.

Destacaria la bona feina de l'actriu en el paper de la Rovelloneta. Un dels actors amb una galopant i creixent afonia desmereixia una miqueta l'entorn. L'escena de l'avió al Pol Nord agradà molt la quitxalla.
L'obra manté l'interès, fins i tot dels més menuts que s'hi van aplegar.
Amb recursos contemporanis com l'àudio, el vídeo, els efectes especials sonors i visuals ben servits i sense abusos, el ritme i el to no decaigueren en cap moment.
Una encertada proposta de l'Associació de Veïns de Gràcia Nord Vallcarca que comptà amb la col·laboració d'associacions de l'entorn.
Desitgem des d'aquí que propostes culturals i socials com aquesta sovintegin i vagin arrelant, per apropar als veïns opcions culturals i de diversió de qualitat.
Bon Nadal a tots i totes!