divendres, 3 de febrer del 2012

Biciutat - Rodejant l'urbs (i 2)


Tal com us vaig comentar, us aproximo la segona part de la gran volta en bici a la ciutat de Barcelona.
En aquesta ocasió anirem vers l'Oest, cap a l'Hospitalet de Llobregat.


BICIUTAT
Sortides des de Vallcarca
Rodejant l’urbs, 2...

Ferm: asfalt, camí
Durada: 1:57:00 hores, a un ritme mitjà (16 km/h)
Distància: 30,17 km
Desnivell: 400 metres aprox.
Dificultat: senzilla - mitjana. Alguns trams, especialment els primers quilòmetres, es fan sense carril bici, compartint calçada amb els cotxes. Es busquen carrers amb carril bici, carrers tancats al trànsit o amb poc volum de circulació.



Perfil aproximat. Cota màxima, però, uns 90 metres aprox.

En negre la ruta i direcció seguides
Sortirem des de la Plaça de Lesseps (I), enfilarem per General Mitre, intentant aprofitar les àmplies voreres que s’hi ha fet darrerament, sempre que sigui possible fins a la plaça de Prat de la Riba, on agafarem tot Manuel Girona, rodejarem el Palau de Pedralbes pel seu vessant nord, pel carril bici passem davant de la UPC i de la Caserna del Bruc on baixarem una travessia, passarem la Diagonal, agafarem a l’esquerra el carrer de la Torre Melina que ens durà davant de l’hotel Joan Carles I.
El quilòmetre 5.000... Una fita més acomplerta!
Al fons, altre cop a l’esquerra baixarem per l’av. d’Albert Bastardas i entrarem a l’Hospitalet.
Seguirem en direcció mar, recte avall, girant lleugerament a l’esquerra (passarem diferents rotondes, davant de Correus, del mercat) en direcció al Polígon Gornal. Haurem de travessar per sota la via del tren (foto) i allí girarem a la dreta, seguint tot recte fins al fons (800 metres).

El nostre objectiu és sortir a  la Gran Via davant de l’Ikea (foto). Enfilarem la Gran Via direcció BCN, passant davant la Ciutat de la Justícia fins a la Plaça Espanya.

Que bonica han deixat la Gran Via en aquest tram de l'Hospitalet!
Girarem a la dreta per pujar a Montjuïc, passant pel Poble Espanyol i l’estadi Olímpic Lluís Companys (foto)


Baixarem ver Miramar (si porteu llums podeu passar pel túnel) i en pocs minuts arribarem a baix, al passeig de Josep Carner. Intentem sempre cercar voreres amples o carrils bici.
Tenim l’alternativa, menys física i que ens escurça uns 2 km, de travessar la Plaça Espanya i seguir el carril bici de l’avinguda del Paral·lel fins a Colom.
La nostra sortida seguirà per la façana litoral, sense deixar el carril bici (Colom, Pla de Palau, carrer del doctor Aiguader i carrer de Salvador Espriu (foto, aquí em van caure els 5000 km amb la bici “nova”).

Pujarem per la Rambla del Poble Nou fins la Diagonal, a l’esquerra ens apropem a Glòries i prendrem Meridiana fins Aragó.


Girem pel carrer de vianants de Rogent, durant 3 travessies, fins a trobar Provença. Agafem el carril bici a l’esquerra, passem davant la Sagrada Família (foto) fins a Passeig de Sant Joan, enfilem Joan Blanques i Rabassa, girem a l’esquerra a Sant Salvador fins a Lesseps.

Fred, si... però menys de l'esperat... de moment