dimarts, 18 d’octubre del 2011

Els solars de Vallcarca

L'alentiment de les obres d'execució del pla de reforma de l'Av Hospital Militar-Farigola comença a ser preocupant.
L'ajuntament diu que no té diners i que farà microactuacions a la vintena de solars que han quedat buits, a fi i efecte que la gent del barri hi pugui accedir per descansar, jugar...

Solars d'abans, ara millor però... fins quan?


A l'Independent, en el seu nº 407, hi podeu llegir la notícia completa, signada per na Sílvia Manzanera

diumenge, 16 d’octubre del 2011

L'Estartit, una bona destinació

La Costa Brava no cal presentar-la.
És una terra plena de raons per descobrir, arran d'aigua o a l'interior. Cales o llargues platges de fina sorra, castells, masies, museus, un paradís per a la restauració...


L'Estartit, paradís del turisme familiar


L'Estartit n'és un d'aquests racons, certament un de privilegiat. Ho és...
  • Per la seva tranquil·litat la major part de l'any, centre de turisme familiar. la vida sembla passar més a poc a poc que a altres llocs...
  • Per la seva ubicació privilegiada, lluny dels principals nusos de comunicació. A l'Estartit s'hi ha d'anar, no s'hi arriba "per casualitat"
  • Per la varietat d'allotjaments, comerç, restaurants...
  • Per les seves vistes úniques sobre l'arxipèlag de les Medes i el Massís del Montgrí
  • Per la desembocadura del riu Ter i els aiguamolls de l'antiga riba
  • Per la quantitat d'activitats que s'hi pot fer, algunes irrepetibles, com la immersió a les Medews o l'excursió en barca fins el Cap de Creus.
L'Estartit és una població jove en comparació a d'altres de l'entorn. Començà a progressar quan la pirateria turca afluixà la seva pressió sobre la primera línia de costa, allà al segle XVII. Curiosament, però, s'hi celebra un cap de setmana "pirata", el darrer de setembre, una festa que és molt curiosa i que agrada molt els nens i nenes.
Sempre lligada al mar, la seva principal activitat era la pesca, combinada amb una agricultura modesta. La segona meitat del segle XX significà el creixement del poble, mercès a l'impuls del turisme.
La seva proximitat a la frontera afavoreix la presència de francesos i europeus als carrers i platges.


Calma i tranquil·litat

Centre ben comercial
 

Malgrat tot, ha sabut créixer de forma controlada, i la pressió del ciment és menor que en altres poblacions de la costa. La densitat d'immobles és modesta i sovintegen xalets, unifamiliars o blocs de poca alçada.
L'Estartit és un paradís pels amants dels esports aquàtics o terrestres...

Vista panoràmica de l'Empordanet des de Pals, les Medes a l'extrem dret

El Montgrí, al fons i Verges, a l'esquerra, des de Pals


Rodejada d'un terreny pla, l'Empordanet, és un petit paradís pels amants de la bicicleta, amb infinitat de rutes ben assenyalades...A pocs quilòmetres de la població es poden fer un enorme llistat d'activitats entre les que destacaria el golf, amb un dels millors camps del país a la sortida de Torroella.

Els establiments hotelers estacionals, però a la vegada acollidors i de tracte familiar. En conec tres, el Panorama, el Nereida *** i el Bell-Aire***. El primer de superior categoria, acull grups nombrosos, amb instal·lacions superiors als altres, encara que dels darrers en destacaria que hom s'hi troba com a casa.

Piscina i terrassa de l'Hotel Nereida


Per tot plegat, l'Estartit és una bona destinació per les vacances en família, en parella o per  aquells que busquen la calma... Ideal per fer-hi una escapada...
Per l'August Lorente, veí de Gràcia