dissabte, 18 d’abril del 2015

Hi haurà corredor verd

El Pla de remodelació de l'Avinguda 
Hospital Militar-Farigola tira endavant.

I això és una bona notícia.

Era i és una posició clau per tal de seguir negociant amb els altres agents i col·lectius del barri. Renunciar a que el pla tirés endavant seria com perdre els drets adquirits amb les històriques mobilitzacions de finals dels 90 i principis dels dos mil.

Ho celebrem.

Tot es desencallà el passat nou d'abril en la quarta, sí, la quarta reunió de la comissió multilateral per a parlar d'urbanisme (i de convivència) a Vallcarca.
El compromís arrencat (s'havia preguntat en les altres tres reunions prèvies) a Hàbitat Urbà, de la mà del seu gerent, n'Albert Civit és hores d'ara una substancial millora però roman, hores d'ara en el que és, un compromís verbal formal i ferm, però res més.

Es tractaria de continuar amb l'enderroc de les unitats que segueixen a la casita Blanca per alliberar l'espai entre Bolívar i l'Avinguda de Vallcarca (fins a la Casa de Comas i Argemir, en la confluència de Bolívar i la república d'Argentina) i urbanitzar-ho com a zona verda i d'equipaments, creant una bonica i àmplia rambla que vertebraria Gràcia amb Collserola en el marc de les anunciades Portes de Barcelona-7



Tot plegat ha estat capçalera a l'Independent d'aquest darrer divendres en el seu nº 572. Si voleu llegir-lo us el podeu descarregar complet en la seva versió digital (pdf) clicant aquí.

* * *    * * *    * * *

Sembla que el tema de la cessió de l'edifici de l'antic Consolat (de Dinamarca) -a tocar del Viaducte de Vallcarca i la Plaça Mons-, a la ciutat va endavant.
Operaris de la Diputació el van buidar aquesta setmana.



El litigi obert amb els hereus estaria resolt i s'ha pogut fer aquest primer pas que hauria de permetre dotar aquest emblemàtic edifici d'una clara utilitat social i de barri, esdevenint un equipament més a Vallcarca. Equipaments dels que no anem sobrats, precisament...