divendres, 31 de gener del 2014

Estat de les obres

Benvolguts veïns, associats i associades i lectors del blog en general. Des de l'AAVV som conscients que no hem pogut informar-vos abans (i com era el nostre desig) de l'estat i evolució de les actuacions que s'han anat fent els darrers mesos pel que fa al desenvolupament del projecte Avinguda hospital Militar-Farigola.
Era un compromís amb tots vosaltres que ara, almenys parcialment, podem acomplir. 
I no serà totalment ja que la Casa Gran no ens ho posa fàcil en quan a transparència. Per tot plegat, convoquem associats i associades a una reunió (veure entrada anterior) el proper dia 20, a les 19,30 hores a l'Espai d'Entitats (Valccarca, 99 baixos)

En resum, hores d'ara, en acabar gener de 2.014 us podem dir que:



L’obra afecta els dos solars, a banda i banda del carrer de Ballester (solar de l’antiga Casita Blanca i l’antic pàrquing del Refugi d’Obreres). Tindrà un tractament unitari pels responsables d’obra en quan a plaç, característiques,etc.


Finalització prevista per a març d’enguany.


Es treballa amb un pressupost tancat al cèntim, dividit en dos exercicis: Casita Blanca i part esquerra de les Obreres (obres en marxa) corresponen al pressupost de 2.013. 
La part dreta de les Obreres, es finançarà amb el pressupost 2.014. Per això no s’han tirat a terra els murs del solar que donen a Ballester. Malgrat això, se’ns informa que està previst treballar-hi contínuament i sense interrupcions.

Les limitacions pressupostàries i l'escassa voluntat del Districte per admetre la col·laboració d'aquesta associació (o d'altres entitats) en el disseny final de l'espai, ens deixen sense cintura a l’hora de negociar amb l’Ajuntament qualsevol canvi, inclusió o millora, malgrat que, des del Districte, se'ns afirma que si en acabar les obres cal afegir algun element d'arbrat o de mobiliari, no hi hauria d'haver cap inconvenient. 
Es contradiuen entre ells?

Vista general de l'estat de les obres al solar del Refugi d'Obreres. Moltes rases. Molts dubtes encara. Estarà a punt per al mes de març? Cosat creure-s'ho!


En una part central de l’espai de les Obreres s’està obrint una estructura, uns fonaments en forma d’estrella, on s’hi instal·larà una gran àrea de jocs infantils. Aquesta ubicació (i no la plantejada amb anterioritat, totalment lateral i propera al plataner del carrer Velázquez) es deu a les mesures de seguretat que afecten aquestes àrees de joc. Sembla ser que cal que hi hagi una distància no inferior a quinze metres amb els carrers. Altrament, caldria rodejar amb una tanca la zona. Aquest recinte es pavimentarà  amb sorra.

Aquesta àrea infantil parteix la plaça en tres espais, deixant a cada costat un espai nítid, hores d’ara poc definit. Sabem que s’hi col·locaran, com no podria ser altrament, mobiliari urbà a l’ús: bancs...

Es plantaran pocs arbres, ja que s’ha optat per posar-hi un tipus d’acàcia de creixement ràpid i que fa una flor petita, groga "molt bonica". Creiem que es tracta dels arbres introduïts a la veïna Plaça de Lesseps. El mur que separa de l’edifici residència de les Obreres es cobrirà amb vegetació.

Hi ha previst col·locar unes estructures acolorides i futuristes que tenen una doble funció: una primera, estètica i una segona, més funcional, crear zones d’ombra.



La vorera que circumdarà l’espai serà estreta segons hem constatat visualment aquests darrers dies. Això és quelcom que lamentem molt, ja que estava prevista una amplada superior en el projecte que, hores d’ara, no es recull sobre el terreny. Preguntats els tècnics, s’excusen en diferents motius i ens animen a fer un seguiment (nosaltres?) d’obra abans no avanci en excés.
Un nou incompliment. De tota manera, insistirem en que cal ampliar l'amplada d'aquesta vorera



El terra de la plaça serà de sauló premsat.

Els pals instal·lats al solar de la Casita Blanca, connectats per tensors i cables, ens semblen, hores d'ara, (esperem equivocar-nos) de dubtosa utilitat i estètica


Hores d’ara desconeixem encara si hi ha una solució definitiva o negociable per als aparcaments de moto, inclusió de fonts, d’elements decoratius, la presencia desitjable d’un quiosc per a prendre refrescos, la instal·lació d’una estació de bicing (de la qual manca Vallcarca) i altres serveis que seria bo preveure per als veïns i veïnes.