dissabte, 26 d’abril del 2014

2a trobada en un mes

Ahir vam tenir la segona trobada en un mes amb els reponsables de reurbanitzar les veïnes parcel·les.

L'objectiu era continuar avançant i col·laborant en el disseny final que han de presentar els espais de la casita Blanca i de les Monges.

El tracte va ser cordial, afable i d'entesa en tot moment, la qual cosa volem reconèixer als nostres interlocutors.
Es van recollir molts dels nostres suggeriments i, quan no es podien recollir, s'argumentava amb criteris vàlids i positius.

Encara no podem donar per tancada aquesta roda de trobades. Ens hem citat per d'aquí a algunes setmanes per perfilar els matissos pendents. Se'ns farà arribar un dossier amb l'acta d'aquesta reunió i major informació sobre arbrat, qualitats...

L'objectiu d'aquesta entrada és complementar la feta al seu dia i informar els veïns/es interessats en com avança el projecte.

En quins temes es va poder avançar?

  • Arbrat: en els dos espais hi haurà més arbres dels inicialment previstos. A les Monges, passaran de la vintena. A la Casita Blanca, en seran nou. La idea múltiple: en primer lloc, aconseguir un horitzó verd es miri des d'on es miri; el segon, produir una zona amb ombra natural significativa els mesos de major insolació; en tercer lloc, ser col·locats aliniats a la vorera a fi i efecte que la seva ombra s'hi projecti i faci més agradable el transitar-hi i, en darrer terme, servirien per delimitar els espais i separar-los, d'alguna manera, del carrer. Com van dir a la trobada anterior, seran arbres semiadults, de ràpid creixement que en poc temps omplin l'espai. Tindran una preciosa flor groga, encara que insistim a que hi hagi certa varietat d'espècies. us en mantindrem informats. els arbres també es plantaran al voltant de l'àrea de jocs per donar-hi ombra i per delimitar-la. En l'espai de les Monges es col·loquen de manera que formin un passadis natural que no entorpeixi el caminar dels vianants entre la Biblioteca i el pas zebra de Bolívar.
  • El mobiliari urbà, s'ampliarà i dignificarà. Serà de bona qualitat. Els bancs estrellats actuals de la Casita Blanca disposaran de 6 o 9 seients amb respatller. la resta de l'espai també disposarà de bancs individuals o dobles de fusta, estratègicament repartits. suggerim que sota l'immens plataner de velázquez s'hi podria construir un banc de fusta que en rodegés el tronc. Es recull la idea per madurar-la...
  • Els pals grocs no agraden ningú. Demanem que s'enretirin totalment o parcial o que, en el seu cas, es repintin amb colors més adients. Com que ja sóncol·locats, romandran així. Es comenta que seria molt car desinstal·lar-los per repintar-los. Queda aquesta possibilitat oberta per a un futur exercici amb més diners disponibles.
  • Ombrel·les o tendalls que està previst instal·lar en els tensors que dibuixen la xarxa romboidal sobre els nostres caps. Seran d'algun material plàstic porós, transl·lúcid i que crearan una semipenombra que, ens diuen, serà molt agradable. Seran desmuntables. En principi es posarien a la primavera i s'enretirarien a la tardor. En cap cas interferiran amb les copes dels arbres.
  • Està previst dispòsar d'un plafó informatiu per tal que tots els vianants poguem conèixer el projecte un cop estigui enllestit amb plànols, informacions i disseny.
  • L'aparcament de motocicletes sembla que es traslladarà a dues noves ubicacions: el solar entre casita Blanca i Palmera i un altre, sobre el ferm de l'avinguda, en una part de l'espai que ara es zona de càrrega i descàrrega que quedaria així més reduït. Estèticament quedarà més bonic i se segueixen les línies urbanístiques de ciutat que cada cop traslladen més les motos fora de les voreres.
  • No es contempla de moment posar-nos un punt bicing. Malgrat haver-ho sol·licitat reiteradament, els responsables del districte s'escuden en que hi ha un projecte ciutadà global de ciutat al respecte i que, ara per ara, no es contempla modificar-lo o ampliar-lo. Un cop més, Vallcarca, torna a se oblidada i marginada! Continuarem treballant per disposar d'aquest interessant servei. Ens sembla inaudit que se'ns denegui quan batlle, regidors i altres elements municipals s'omplen la boca de sostenibilitat, transport net... 


  • Tampoc es preveu inserir un quiosc-bar ni dibuixar a l'avinguda un necessari carril bici...
  • Es modificarà la vorera de Bolívar del solar de la Casita Blanca, on ara hi han les motocicletes. S'ampliarà la zona de terra (sauló) i s'igualarà el material de la vorera. S'eixamplarà darrera de la marquesina del bus, per a deixar passar còmodament els vianants. en tots els espais, les voreres seran prou amples per permetre el pas còmode de dues persones sense estorvar-se.
  • La pared oposada de la Casita Blanca es dignificarà amb vegetació i es repintarà.


dijous, 24 d’abril del 2014

FOTO DENÚNCIA - Plaça de...

Aquests dies, el sentir veïnal, s'ha tornat a fer ben palès.
I és que quan les coses es poden fer força millor, doncs...

Faltes a part, estètiques de gust variat i oportunitat dubtosa, el contundent missatge expressa de manera ben palesa el sentir d'un ampli sector dels veïns de Vallcarca.

Malgrat que no compartim en absolut ni el mètode ni el llenguatge groller, aquesta "pintada" hauria de servir d'element de reflexió als responsables municipals i marcar un punt d'inflexió en la cansina dinàmica que segueix el pla de reforma del barri; tot i reconèixer que, els darrers dies, semblen haver-se posat les piles i estar més receptius del que és habitual...
Les imatges parlen per si soles.
Ens explica qui ho veié que la brigada de neteja
es presentà d'immediat.  No fos cas...

I, com sempre, una imatge (que en són dos), val més que mil paraules...