dissabte, 26 d’abril del 2014

2a trobada en un mes

Ahir vam tenir la segona trobada en un mes amb els reponsables de reurbanitzar les veïnes parcel·les.

L'objectiu era continuar avançant i col·laborant en el disseny final que han de presentar els espais de la casita Blanca i de les Monges.

El tracte va ser cordial, afable i d'entesa en tot moment, la qual cosa volem reconèixer als nostres interlocutors.
Es van recollir molts dels nostres suggeriments i, quan no es podien recollir, s'argumentava amb criteris vàlids i positius.

Encara no podem donar per tancada aquesta roda de trobades. Ens hem citat per d'aquí a algunes setmanes per perfilar els matissos pendents. Se'ns farà arribar un dossier amb l'acta d'aquesta reunió i major informació sobre arbrat, qualitats...

L'objectiu d'aquesta entrada és complementar la feta al seu dia i informar els veïns/es interessats en com avança el projecte.

En quins temes es va poder avançar?

  • Arbrat: en els dos espais hi haurà més arbres dels inicialment previstos. A les Monges, passaran de la vintena. A la Casita Blanca, en seran nou. La idea múltiple: en primer lloc, aconseguir un horitzó verd es miri des d'on es miri; el segon, produir una zona amb ombra natural significativa els mesos de major insolació; en tercer lloc, ser col·locats aliniats a la vorera a fi i efecte que la seva ombra s'hi projecti i faci més agradable el transitar-hi i, en darrer terme, servirien per delimitar els espais i separar-los, d'alguna manera, del carrer. Com van dir a la trobada anterior, seran arbres semiadults, de ràpid creixement que en poc temps omplin l'espai. Tindran una preciosa flor groga, encara que insistim a que hi hagi certa varietat d'espècies. us en mantindrem informats. els arbres també es plantaran al voltant de l'àrea de jocs per donar-hi ombra i per delimitar-la. En l'espai de les Monges es col·loquen de manera que formin un passadis natural que no entorpeixi el caminar dels vianants entre la Biblioteca i el pas zebra de Bolívar.
  • El mobiliari urbà, s'ampliarà i dignificarà. Serà de bona qualitat. Els bancs estrellats actuals de la Casita Blanca disposaran de 6 o 9 seients amb respatller. la resta de l'espai també disposarà de bancs individuals o dobles de fusta, estratègicament repartits. suggerim que sota l'immens plataner de velázquez s'hi podria construir un banc de fusta que en rodegés el tronc. Es recull la idea per madurar-la...
  • Els pals grocs no agraden ningú. Demanem que s'enretirin totalment o parcial o que, en el seu cas, es repintin amb colors més adients. Com que ja sóncol·locats, romandran així. Es comenta que seria molt car desinstal·lar-los per repintar-los. Queda aquesta possibilitat oberta per a un futur exercici amb més diners disponibles.
  • Ombrel·les o tendalls que està previst instal·lar en els tensors que dibuixen la xarxa romboidal sobre els nostres caps. Seran d'algun material plàstic porós, transl·lúcid i que crearan una semipenombra que, ens diuen, serà molt agradable. Seran desmuntables. En principi es posarien a la primavera i s'enretirarien a la tardor. En cap cas interferiran amb les copes dels arbres.
  • Està previst dispòsar d'un plafó informatiu per tal que tots els vianants poguem conèixer el projecte un cop estigui enllestit amb plànols, informacions i disseny.
  • L'aparcament de motocicletes sembla que es traslladarà a dues noves ubicacions: el solar entre casita Blanca i Palmera i un altre, sobre el ferm de l'avinguda, en una part de l'espai que ara es zona de càrrega i descàrrega que quedaria així més reduït. Estèticament quedarà més bonic i se segueixen les línies urbanístiques de ciutat que cada cop traslladen més les motos fora de les voreres.
  • No es contempla de moment posar-nos un punt bicing. Malgrat haver-ho sol·licitat reiteradament, els responsables del districte s'escuden en que hi ha un projecte ciutadà global de ciutat al respecte i que, ara per ara, no es contempla modificar-lo o ampliar-lo. Un cop més, Vallcarca, torna a se oblidada i marginada! Continuarem treballant per disposar d'aquest interessant servei. Ens sembla inaudit que se'ns denegui quan batlle, regidors i altres elements municipals s'omplen la boca de sostenibilitat, transport net... 


  • Tampoc es preveu inserir un quiosc-bar ni dibuixar a l'avinguda un necessari carril bici...
  • Es modificarà la vorera de Bolívar del solar de la Casita Blanca, on ara hi han les motocicletes. S'ampliarà la zona de terra (sauló) i s'igualarà el material de la vorera. S'eixamplarà darrera de la marquesina del bus, per a deixar passar còmodament els vianants. en tots els espais, les voreres seran prou amples per permetre el pas còmode de dues persones sense estorvar-se.
  • La pared oposada de la Casita Blanca es dignificarà amb vegetació i es repintarà.