dilluns, 10 d’octubre del 2011

Activitats AAVV

Des de fa uns dies podeu apuntar-vos als cursos, tallers  i activitats incentivats des d'aquesta associació i que es fan als nous locals de la mateixa, a l'Av de Vallcarca 99-101, en el nou edifici cedit per l'Ajuntament i que compartim amb altres entitats de la zona, amb les que oferim aquest servei.

Es prepara un ampli ventall d'activitats, que abasta múltiples disciplines, una mica per a tothom: Tai-chi (els dimarts de 2/4 de 8 a 2/4 de 9 del vespre), bridge, català, pintura a l'oli, numerologia...
I tot a preus "populars", si ens permeteu, més que populars.

Us hi podeu adreçar per a major informació, en diferents horaris segons els dies de la setmana.

Aquí us deixem el resum que es distribuirà pels carrers del barri.


Feu vostra l'associació...
Animeu-vos i apunteu-vos-hi

Morir d'èxit? La biblioteca Jaume Fuster de Lesseps


Volia deixar per escrit un pensament, una mica recalcitrant i, alhora, reincident que m'assalta cada cop que passejo per la Plaça de Lesseps i veig la munió d'usuaris de la "nova" biblioteca Jaume Fuster.
Inaugurada ara farà 6 anys, és el pur exemple d'equipament necessari.
Hi vagis a l'hora que hi vagis, l'ocupació n'és gairebé total. Ens n'alegrem. Però, sempre et queda el dubte de si no "morirà ofegada pel propi èxit"?





Tot sovint a l'AA.VV. de Gràcia-Nord en parlem. Sempre diem que és una mostra de la manca d'equipaments que patia el nostre barri. Des del mateix moment de néixer l'ocupació rondà el 90%.
Una arquitectura innovadora, lluminosa, combinant modernitat, funcionalitat i calidesa, creiem que en són les causes.
Lloc de trobada, de recerca i d'estudi o treball, espai de joc per als més xics de les famílies, ha combinat de manera gairebé perfecta, la necessitat d'espais públics, amplis i de qualitat que els graciencs i gracienques demandàvem. Una illa de llum i d'espai en una ciutat tan vertical com gris. Heus ací algunes de les altres raons del seu succés.



Esperem que aquest èxit mantingut i constant continuï molts anys i sigui l'antecedent triomfant d'altres equipaments que hauran/haurien de venir en anys posteriors, malgrat les retallades i la crisi econòmica.
El retard d'equipaments en la zona nord de Gràcia, respecte d'altres barris de similar qualificació, és un greuge històric que caldria solucionar d'una per totes.

Que així sigui...