divendres, 19 de novembre del 2010

L'expropiació de la històrica casita Blanca, endavant, a tota màquina

Us adjuntem al informació, signada per l'Albert Balanzà, que ha aparegut en el nº d'avui mateix, 19 de novembre de 2.010, a l'Independent de Gràcia, en portada i a la pàgina 7.
A més a més, com a tema de rabiosa actualitat, us enllacem a l'edició online d'aquest setmanari, en la seva edició 366.

http://independent.cat/gracia/2010/11/19/l%E2%80%99ajuntament-i-la-casita-blanca-pacten-la-indemnitzacio-en-75-milions-d%E2%80%99euros/

 I a més a més, va una d'obres....



"Ajuntament i la Casita Blanca pacten la indemnització en 7,5 milions d’euros
L’expropiació de la Casita Blanca, iniciada amb l’aprovació inicial del procés el passat 13 d’octubre i que dóna cinc mesos de termini, va cremant etapes. La segona, la fixació de la compensació econòmica pel cessament del negoci i pel valor cadastral de les dues finques afectades, planteja una quantitat total de 7,5 milions d’euros. La proposta s’aprovarà en la comissió de govern de l’Ajuntament la setmana que ve.
Tal com apuntava a aquest setmanari el passat 22 d’octubre el propietari del negoci, Josep Tomàs, els cinc mesos del procés d’expropiació de la Casita Blanca passaran molt ràpid perquè les negociacions amb l’Ajuntament de Barcelona es remunten al 2002 i gairebé tot està acordat. Potser l’últim serrell que quedava, sobretot tenint en compte el neguit dels setze treballadors que a partir del mes de març aniran al carrer, és el just preu o indemnització, que valora des del valor cadastral de les finques del carrer Bolívar 2-4 en 1.240.732 euros Sòl i de Bolivar 6 en 272.029 euros fins al just preu total amb una valoració del cessament de l’activitat en 527.153 euros. El total pactat per les dues parts és de 7.457.000 euros, segons la proposta que la regidora d’urbanisme de l’Ajuntament, Gemma Mumbrú, presentarà dimarts que ve a la comissió de govern i a la qual ha tingut accés L’Independent. La compensació econòmica per l’afectació urbanística que ha de convertir aquell espai en zona verda de nova creació beneficiarà l’empresa Sendrunya SL, propietària de les finques i de l’activitat.
Finiquitar els treballadors
L’advocat de Sendrunya SL, Alejandro Ebrat, no va voler donar per feta dijous aquesta xifra fins que el pacte estigui signat però sí que va considerar “molt important” que se satisfacin les peticions dels afectats perquè la quantitat de la indemnització serà clau a l’hora de poder finiquitar amb condicions els treballadors del negoci."