dissabte, 4 de desembre del 2010

L'ESTAT DE LES OBRES A L'AVINGUDA VALLCARCA

LES OBRES. LLUMS I OMBRES
Per l’August Lorente i Tibau. Veí, amb la col·laboració inestimable d’en Joan Falqués


En aquest número de la notra revista, des de l’equip d’edició, ens hem plantejat poder retratar el sentir de veïns i comerciants de l’Avinguda, en el seu tram afectat per les obres d’eixamplament de les voreres que, com recordareu, van començar abans de l’estiu.

Volem començar dient que la majoria de persones amb les que hem tingut ocasió de parlar aquest dies, es manifesten partidàries de les obres. Totes, però, en major o menor mesura es troben afectades per les mateixes. Moltes es mostren crítiques amb la manera d’executar-les.
Som conscients que qualsevol millora que comporti obres, necessàriament deriva en molèsties. Passa en l’àmbit privat. Com no serà en l’esfera pública!
Qui no ha fet reformes a casa? Després, sovint, el resultat final compensa, sobradament, la llarga travessa del desert que l’obra suposa en sí mateixa.
Aquesta és la idea que ens agradaria transmetre.
Molèsties com sorolls, vibracions, passos per a vianants estrets o que canvien, estructures inestables, ferm en mal estat, dificultats d’accedir a les vivèndes, impossibilitat d’aparcar, dificultats per als transportistes d’estacionar per fer la seva feina de càrrega o descàrrega, perill per a la gent de mobilitat reduïda (persones grans, amb cadires de rodes o crosses, amb cotxets per nadons...) a més a més de l’impacte visual o de l’afectació evident sobre el trànsit rodat, en serien alguns dels exemples.
Per tot plegat vam decidir preparar aquest reportatge

Hem parlat amb l’arquitecte encarregat de l’obra, en Felipe Pardo. També hem tingut l’ocasió de contrastar l’opinió del carrer, entrevistant veïns i comerciants.
Heus ací, un bocí de les opinions, prou diverses, que hem recollit.

Un veí, que demana mantenir-se en l’anonimat, es queixa que les obres es fan sense cap mena d’informació pels veïns, que s’allarguen molt en el temps. Afirma que no enten per què les obres no es fan a trams més curts, en lloc d’obrir centenars de metres de carrer. Un cop acabat un tram, iniciar-ne el següent.
Afirma també que, al seu pàrquing, al nº 24 de l’Avinguda (foto), amb la pintura groga temporal de les obres, s’obliga els conductors que en surten, a fer infraccions, ja que la contínua no els permet girar vers el carrer Ballester. Si hi volen accedir han de trepitjar-la i corren el risc de ser multats. Diu, no sense raó, que això no passa amb altres entrades del carrer. Un agravi comparatiu, sense raó de ser aparent.
D’altres veïns i comerciants del barri han tingut a bé atendre’ns, cosa que els agraïm ben sincerament. Us fem un breu resum de les seves opinions.
[...] 


LA RESTA D'AQUEST REPORTATGE EL TROBAREU EN LA NOSTRA EDICIÓ EN PAPER D'AQUEST DESEMBRE

2 comentaris:

Anònim ha dit...

On es pot recollir l'edició en paper?

Anònim ha dit...

Tenim previst tenir-la ben aviat.
La podeu recollir a la biblioteca, en comerços del barri...
Gràcies