dissabte, 25 de gener del 2014

Si hi ha calés

És ben sabut que els calés, els diners, els doblers, la pasta, la bossa, les pistrines i els cèntims són paraules pràcticament sinònimes.
Tothom, en alguna ocasió, ha sentit l'aforisme segons el qual els diners no donen la felicitat, però ajuden a comprar-la. I, d'aquestes frases, tothom n'extreu les conclusions que bonament li convenen...

Hi he pensat avui, llegint el número setmanal de l'Independent de Gràcia (514), que hem reproduït més avall.
En la seva pàgina 7 i signat amb les sigles A.B. se'ns fa tota una explicació dels propers passos que el nostre estimat, lent, tranquil, assossegat, parsimoniós, pausat, mandrós i, fins i tot, flemàtic pla d'Avinguda Hospital Militar-Farigola ha de viure, suposadament i si hi ha dinerons, en el decurs dels propers mesos.
El nostre districte no s'ha caracterirtzat, pel que fa a l'esmentat pla, per la seva exemplaritat, concreció o transparència.
Repetides faltes a l'exactitud. Múltiples incompliments (retards) en els plaços. Opacitats de tota mena hem hagut de patir els soferts veïns de Vallcarca.
Tot sovint ens assabentem del proper pas (que potser s'hauria d'haver executat força anys enrere) per la premsa. En alguna ocasió, lamentablement, ens n'adonem, per que en despertar-nos, les màquines han arribat als solars per començar a treballar (com acaba de passar amb els solars de les monges o de la casita blanca).
 
Per tot plegat, pensem que, ara, potser tampoc serà diferent. I ens agradaria equivocar-nos.

Sembla ser que hi ha la voluntat d'actuar (si hi ha diners) en el que el pla recull com a peça o parcel·la A-1 i en l'A-4/5.
  • L'A-1 fa referència als blocs contigus al solar de l'antiga Casita Blanca. Això significaria començar a entreveure la Rambla que recollia el projecte i que ara s'albira embrionàriament.
  • L'A-4 i l'A-5 corresponen a Gomis, farigola i Cambrils.
Si hi ha diners, també es preveu construir un bloc per anar reallotjant veïns afectats pels enderrocs. En total serien una quinzena d'habitatges que, sumats als 42 de l'horrorós edifici d'Avinguda de Vallcarca 99, configurarien ja 57 unitats.
***  ***  ***
Desitgem que això vagi endavant. Que es consolidi. Que la reforma del barri es vagi fent amb pas ferm, segur, constant i durable. No volem que això sigui depressa o lent, sinó inalterable. Volem col·laborar amb els responsables de la seva execució. Sempre ne positiu.
I, cansats de tanta demagògia, exigim que hi hagi els mitjans econòmics necessaris per a dur-lo a terme. Capitals bé n'hi ha per a altres menesters: reformes a carrers (Ferran Puig - Manacor, per citar un exemple) o consultes diverses.
Considerem poc encertat el comentari de la Regidora Fandos, creant una via d'optabilitat entre pisos i equipament esportiu. Nosaltres entenem que, amb imaginació, bona voluntat i eficàcia, alhora que amb una exemplar distribució dels fons, hi ha cabuda per a tot. És trist que una funcionària pública, que ha de vetllar pels interessos de tots els seus ciutadans (que a més a més d'electors, són els que mantenen el tinglado que li paga el salari), no gestioni amb més exemplaritat els assumptes del seu districte. I no és la primera declaració desafortunada d'aquesta senyora...

Sigueu feliços (tan si hi ha diners com si no n'hi ha) sense dependre d'altri. La felicitat és persegueix i rarament dura, així que si la trobeu...