diumenge, 3 de juliol del 2016

L'SCRAPBOOKING

CRAPBOOKING 
Per la Cristina Augé,
Llibreria Alaska

Encara que ja fa uns quants anys que l'scrapbooking està de moda, és ara quan ha assolit el seu màxim esplendor: s’obren botigues només dedicades a la venda de material, es donen tallers d'ensenyament, se celebren fòrums on compartir idees i, fins i tot, hi ha fires on comprar i conèixer tècniques noves, exposicions o tallers com "Handmade Festival " que es farà del 28 al 30 d'Abril de 2017 al recinte de Montjuïc.

PERÒ, QUÈ ÉS L'SCRAPBOOKING? 


L'scrapbooking o scrapbook consisteix en fer servir la vostra creativitat per a retallar,  enganxar i crear una composició de memòries i records mitjançant les vostres fotografies [...]

Més info al proper nº en paper

Any de traspassos

Mala ratxa de desaparicions
de figures del Pop i el Rock

Francesc-Xavier Gàllego,
Mitòman

Aquesta primera meitat de l’any 2016 hem patit una especial mala ratxa de seguides desaparicions de figures del Pop-Rock.
Grans intèrprets i instrumentistes ens han deixat i, gràcies al seu llegat passen ara, amb la seva defunció, a ser llegendes vives de la música moderna, i referents reconeixibles d’una època daurada d’aquest àmbit artístic.

Al poc temps de començar l’any ens va deixar l’incommensurable David Bowie, a l’edat de 69 anys. Nascut al barri londinenc de Brixton, les seves inquietuds artístiques varen despuntar a finals dels anys 60, ja des del disc en què figurava el seu primer himne, “Space Oddity”, seguida de tot un reguitzell de grans elapés que van fer d’ell una de les més grans figures de l’escena musical dels 70. A uns els agradarà més “Hunky Dory” o el grandíssim “Ziggy Stardust” a d’altres, “Aladdin Sane” o “Diamond Dogs”… però tothom estarà d’acord en què va crear tota una tendència avantguardista, amb la seva imatge i teatralitat –va aprendre de Lindsay Kemp- envoltat de grans creadors amb les seves camaleòniques reinvencions en cada disc i un talent compositiu i interpretatiu majúscul que va exercir una influencia cabdal en multitud de grups i intèrprets arreu del món en els anys i dècades següents [...]

Més al proper nº en paper

Teresa Muñoz o la Barcelona intemporal

August Lorente,
Veí de Gràcia

Ens trobem al bar interior de la Biblioteca Jaume Fuster. És un dijous de maig, al capvespre. Molt puntual, arriba amb un enorme somriure. 
Ràpidament connectem. 
Em trobo d’una d’aquelles persones que agrada tothom. 
Na Teresa és una persona que s’ofereix. Emana d’ella un magnetisme que t’absorbeix. 
Afable però, alhora, gesticulant reforça el seu argumentari. Simpàtica i riallera però de profundes reflexions. D’aquelles persones que val la pena escoltar. Sempre té a punt una frase, un pensament per valorar, una experiència per narrar, una vivència per compartir. Gaudeix dels moments, de les pauses, dels amics i de la família.

Vesteix informalment però correcte, amb un conjunt elegant i sobri. La conversa dura hora i mitja llarga, que he de dir que se’m fa curta. Passem d’un tema a l’altre sense aturador. Em costa contenir el seu devessall de paraules, d’idees i conceptes impregnats d’una gran cultura, treballats des de la reflexió acadèmica, editorial i personal. Una persona progressista, del seu temps [...]

Més info, properament
al numero de paper

El nº 46, s'apropa

Ben aviat (segona quinzena de juliol) arribarà a les vostres mans un nou número de la nostra revista (ja en són 46 !!), amb articles variats, reportatges sobre el PGM, entrevistes, novetats editorials...



Un número on donem la benvinguda a noves col·laboradores, les germanes Augé, moltes gràcies per ser amb nosaltres!

Desitgem que us agradi i que ens en pugueu fer un retorn ben satisfactori i, alhora, necessari.
Us deixarem com fem sempre sinopsis dels mateixos en diferents entrades del bloc a fi i efecte que en pugueu fer un primer tastet.