divendres, 15 de novembre del 2013

Pg. M. de Déu del Coll

Carrer / Passeig de la Mare de Deu del Coll.

   El carrer Mare de Déu del Coll surt de la plaça Lesseps, tot recte i fa pujada que en alguns punts és prou costeruda, i fa un gir a la dreta fins acabar al carrer  de Farigola.

   Ara anem al passeig Mare de Déu del Coll. Neix a la plaça Mons i acaba al carrer del Salze, junt al carrer del Santuari, on a continuació comença el carrer de Lorda. És un passeig bonic de fer caminant.

   El motiu per parlar d’aquests carrers no és, com hem fet altres vegades, per donar una petita biografia del personatge que honora el carrer amb el seu nom, ja que això ho deixem a mans de l’església, que en sap molt. Ho fem per explicar el que passa, a vegades, sobre tot  a la gent de fora del barri.
El fet que hi hagi el nom duplicat “Mare de Déu del Coll” amb l’única diferència entre “passeig” o “carrer” facilita l’equivocació i la confusió dels interessats.
Si a una persona li han donat com adreça “Mare de Déu del Coll”, sense especificar si és carrer o passeig, o el que és pitjor, posar carrer en lloc de passeig o viceversa, porta a una notable dispersió i molèsties a la persona mal informada.

   Creiem que no estaria mal pensat si el nostre Ajuntament hi prengués part i, per dir alguna cosa, el carrer podria seguir dient-se Mare de Déu del Coll, ja que és el més transitat i cercar un altre nom per al passeig. Per idees i suggeriments que no falti!


   Naturalment algú pot dir  que si això fa molts anys que està  d’aquesta manera també pot seguir igual molts anys més. Doncs sí, tot igual i amb les mateixes dificultats i embolics com fins ara.

Josep Riera, veí de Gràcia i membre de la
AA. VV. Gràcia Nord