dimecres, 12 de novembre del 2014

Et costa pagar el rebut de l'aigua?

Fons de solidaritat de la Fundació Agbar

 En aquest número 43 de la nostra revista us volem fer arribar una informació que, atès el seu interès social i econòmic, no hem volgut deixar de banda.

Parlem del Fons de Solidaritat que Aigües de Barcelona ha creat; una bossa amb diners (d’aquí el nom de “fons”) a fi i efecte d’ajudar aquells sectors més desafavorits de la nostra societat, la més propera, en el pagament del seu consum d’aigua. Posat en funcionament el 2.012, ha atorgat en aquest temps nou mil ajudes directes.

S’adreça a aquelles famílies que actualment es troben amb severes dificultats econòmiques.Aquestes poden optar a aquest “subsidi” presentant (això sí, visca la burocràcia) una primera instància i, un cop rebut el primer vist-i-plau, adreçar-se a una segona finestreta amb aquest informe favorable, on haurem de facilitar un seguit de documents.
 L’ajuda un caràcter temporal, només” de quatre mesos.

Consisteix en la reducció d’una quarta part (25%) del trams del consum directe i, també, de la quota de servei (els mínims que tenim contractats). Malauradament, al nostre  entendre, aquest ajut no s’aplica a la part de la factura referent als impostos, els tributs.

Per tot plegat, creiem que si és un important pas endavant, com sempre, es queda curt. Quina llàstima!

Càritas i Creu Roja són les dues associacions que determinaran, en funció als seus criteris i a la seva àmplia experiència en l’ajut social al nostre país, quins dels expedients sol·licitats, són susceptibles de rebre aquest subsidi.

Si creieu que us pot interessar, us adjuntem força informació que us permetrà tirar endavant amb la vostra sol·licitud.

Us adjuntem el text d’Aigües de Barcelona presentant aquesta campanya:

Al lado de las personas

Aigües de Barcelona es una compañía comprometida con las personas que viven en los municipios donde está presente. Es en un momento como el actual cuando una empresa con una clara vocación social ha de reafirmar su voluntad de cooperación.

El Fondo de Solidaridad es una iniciativa de Aigües de Barcelona que tiene como objetivo llegar a los sectores más desfavorecidos de la sociedad y con esta finalidad se dirige al colectivo de personas en riesgo de exclusión social, con la voluntad de contribuir a superar dicha situación.
La  ayuda  de  Aigües  de  Barcelona  está  dirigida  a  las  familias  con  graves  dificultades  económicas,
facilitando el acceso al consumo básico de agua en su vivienda. La ayuda consiste en una bonificación a aplicar en la cuota de servicio y en el consumo de las facturas posteriores al momento de la confirmación de la concesión de la ayuda por parte de Aigües de Barcelona, durante un periodo de cuatro meses  (quedan excluidos  los  impuestos  otras  tasas).  En  cualquier  caso,  se  garantizará  la  continuidad  del suministro durante el período de vigencia de la bonificación.
El Fondo de Solidaridad se articula a través de líneas de colaboración directas con los Servicios Sociales del Ayuntamiento, Cáritas y Cruz Roja, siendo estas organizaciones quienes determinan, en base a  sus criterios y consideraciones, quién es beneficiario de la ayuda contemplada en el Fondo de Solidaridad, expidiendo el correspondiente documento acreditativo del derecho a la percepción de la ayuda.

ALTRES AJUTS i BONIFICACIONS:
·         Tarifa social
·         Llars amb més de tres persones
·         Bonificacions Taxa metropolitana de Tractament de Residus
·         Cànon social.



Per l'August Lorente i Tibau amb la col·laboració d’en Manuel Toribio