divendres, 19 d’octubre del 2012

Biciutat (2)



Sortides des de Vallcarca
Rodejant l’urbs, 2...
Per l'August Lorente, ciclista amateur
 
Ferm: asfalt, camí
Durada: 1:57:00 hores, a un ritme mitjà (16 km/h)
Distància: 30,17 km
Desnivell: 400 metres aprox.
Dificultat: senzilla - mitjana. Alguns trams, especialment els primers quilòmetres, es fan sense carril bici, compartint calçada amb els cotxes. Es busquen carrers amb carril bici, carrers tancats al trànsit o amb poc volum de circulació.



Sortirem des de la Plaça de Lesseps (I), enfilarem per General Mitre, intentant aprofitar les àmplies voreres que s’hi ha fet darrerament, sempre que sigui possible fins a la plaça de Prat de la Riba, on agafarem tot Manuel Girona, rodejarem el Palau de Pedralbes pel seu vessant nord, pel carril bici passem davant de la UPC i de la Caserna del Bruc on baixarem una travessia, passarem la Diagonal, agafarem a l’esquerra el carrer de la Torre Melina que ens durà davant de l’hotel Joan Carles I. Al fon, altre cop a l’esquerra baixarem per l’av. d’Albert Bastardas i entrarem a l’Hospitalet.

Seguirem en direcció mar, recte avall, girant lleugerament a l’esquerra (passarem diferents rotondes, davant de Correus, del mercat) en direcció al Polígon Gornal. Haurem de travessar per sota la via del tren (foto) i allí girarem a la dreta, seguint tot recte fins al fons (800 metres).
El nostre objectiu és sortir a  la Gran Via davant de l’Ikea (foto). Enfilarem la Gran Via direcció BCN, passant davant la Ciutat de la Justícia fins a la Plaça Espanya.
Girarem a la dreta per pujar a Montjuïc, passant pel Poble Espanyol i l’estadi Olímpic Lluís Companys [...]
L'article complet, ben aviat, a l'edició en paper