dimarts, 20 de març del 2012

La boira

Avui, a BCN, hi ha boira.
Ahir també.
Diuen, els qui hi entenen, que és normal. El mar, fred després de l'hivern, contrasta amb les altes temperatures de l'aire que hi incideix.
L'aeroport tancat a estones.
Res d'excepcional a Vic o a Lleida, però notícia a la capital, on no hi estem acostumats.
 
Diu el Viquipèdia que la boira és un núvol que frega la superfície del terra, una textura gasosa formada per minúscules gotetes d'aigua en suspensió.
En disminuir sensiblement la visibilitat, afecta de retruc la mobilitat de persones i vehicles...
La boira de la crisi eterna en la que semblem estar submergits, si em permeteu un símil faciló, no ens deixa entreveure el final d'un túnel que, d'altra banda, s'està convertint de dramàtic pas.
Boires al nostre Projecte d'Av Hospital Militar-Farigola. Inacció de l'Administració. Poques o nul·les respostes als nostres requeriments (que com evoluciona el projecte, que quins pressupostos s'hi destinen, que com ens afecta la crisi a Vallcarca, que quan es farà tal o qual actuació...). Com diu a l'editorial el nostre president, ja seria hora que l'Ajuntament comenci a dissipar-les i posi fil a l'agulla. Els greuges comparatius amb les zones del nostre entorn (Lesseps, Mitre...) ens posen la mosca darrera l'orella.
Bores més generals per als milions d'aturats i les seves tràgiques circumstàncies personals i familiars, cal afegir un desànim generalitzat (...)
Més informació a l'edició de paper