dissabte, 6 de febrer del 2010

El per què del nom dels nostres carrers...

Josep Riera

CARRER DE BOLÍVAR

Al nostre barri hi ha el carrer Bolívar que puja entre l’Av. de Vallcarca i l’Av. de la República Argentina i va des del carrer de Ballester fins que s’ajunta amb l’Av. de la R. Argentina. El nom del carrer es el del senyor Simón Bolívar, nascut a Caracas, fill d’una noble família espanyola. S’educa a Madrid, visita Paris entre 1801 i 1803, moments en que França vivia els canvis produïts per la Revolució Francesa.

Va tornar a Veneçuela passant pels Estats Units i s’hi va aturar uns quants mesos, entre 1806 i 1807. Feia poc que Estats Units havia aconseguit la seva independència.

Del 1810 ençà, està identificat amb el moviment a favor de la independència del seu país. Amb el càrrec de Tinent Coronel de l’Exèrcit Revolucionari, visita Anglaterra en missió diplomàtica per gestionar el recolzament britànic. Els anglesos encantats, això perjudicava Espanya.
El 5 de juliol de 1811 el Congres Veneçolà declara la independència, el que comporta una llarga lluita amb Espanya (...)

Més informació, ben aviat, al Gràcia-Nord Vallcarca de paper

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola, ens agradaria saber quins son els carrers de gracia que porten noms revolucionaris, anarquistes, relacionats amb la revolució industrial i de barcelona dels segles XIX XX.
Gràcies.