dimecres, 30 de novembre del 2016

GNV, 47

La revista que publiquem cada semestre, és a punt de sortir.
N'estem enllestint els continguts.
ben aviat la tindreu, en la seva versió de paper, a les vostres mans.

Arribem al nº 47
Es va fent gran!




E D I T O R I A L

Un cop més teniu a les mans un nou número de la nostra revista, que a poc a poc es va fent gran.
Enguany, les llums de Nadal, que des de finals de novembre, il·luminen per primer cop l’Avinguda, esperem que aportin claror als veïns i veïnes però també als responsables de que el nostre projecte avanci “a pas de puça”, malgrat els nostres repetits intents de que la cosa vagi endavant amb major celeritat.
L’actualitat del debat sobre el barri pivota entorn d’un Concurs d’Idees, promogut per l’Ajuntament (...)
Més, en la revista de paper!


HEMOS ASISTIDO A…

…varios Plenarios, Consells de Barri y Audiencias Públicas, a las reuniones de la Taula de Treball para Vallcarca, a reuniones para debatir-concretar aspectos como la mejora de los espacios “Monjas” y “Casita Blanca” (en los que se plantará algún árbol más y se pondrán varias sillas –de madera, no de hormigón-, quedando a la espera de quitar postes amarillos y los correspondientes, y ya asquerosos, toldos).
También, en su momento, fueron concretados diversos aspectos puntuales para el comienzo de las obras (cuya ejecución sigue) de la zona ajardinada conocida como “Arabescos” (parte izquierda cercana a los pilares del puente de Vallcarca).

A finales del recién concluído noviembre, ha vuelto a reactivarse el proyecto del solar de Avda. Vallcarca nº 95, en el que está previsto hacer catorce o quince viviendas (dependiendo de que la planta baja que da a la Avenida sea vivienda o local comercial) [...]
Més, en la revista de paper!


Adéu a les cabines telefòniques

Per Guillermo Krauel

A principis d’any Telefónica va anunciar que a finals del 2016 es retirarien les cabines telefòniques de les ciutats. La raó d’aquesta decisió és clara i fàcil d’explicar: ningú les fa servir i les cabines ja són, avui dia, un objecte del passat.

El 16 de maig de 1966 l’Alcalde Porcioles, acompanyat d’una gran comitiva d’autoritats i periodistes, inaugurava les primeres 16 cabines telefòniques de la ciutat de Barcelona, sent la primera d’elles, beneïda pel rector de Santa Maria de Cervelló. Fins aquell moment, alguns bars i establiments ja disposaven de cabines o locutoris al seu interior i els usuaris acostumaven a fer-los servir, però sempre depenent dels horaris dels establiments (...)
                                                                                 Més, en la revista de paper!



Receptes de cuina emocional

Laura Gargallo
S’acosten els Nadals i tots pensem ja en les receptes típiques amb què farcir els àpats familiars, amb qè acompanyar les trobades de Cap d’Any amb els amics i amb què donar  la benvinguda a Ses Majestats amb els nens i nenes.
Per uns dies,  recordem i elaborem  les receptes tradicionals que, de generació en generació, hem vist a taula; primer cuinades per les àvies, després per les mares, i ara, fins i tot, pels nostres fills i filles en un intent de col·laborar i participar en aquesta activitat culinària nadalenca.
No cal anar molt lluny per adonar-se que totes les receptes, totes elles, estan basades en una cuina “emocional”: la cuina del cor. 
Més, en la revista de paper!