divendres, 20 d’abril del 2012

FOTO DENÚNCIA: Què brut tenim el barri!

Avui divendres 20 d'abril, a mitja tarda, tot acompanyant el meu fill a un partit de futbol base, he passat per darrera la Biblioteca Jaume Fuster. 
Al carrer, teòricament per a vianants o de trànsit pacificat, hi havia tres camions fent una mudança. 
En aquell moment, ja no m'ha agradat que el camió que traginava l'elevador, aixecat sobre les rodes posteriors reposava, de qualsevol manera, en una de les zones quadrades de terra habilitades per a un dels arbres, recolzant en el mateix vegetal el pes del conjunt.

El conjunt de mudança, en plena feina...

Observeu la roda davantera esquerra, recolzant el pes de la furgo en el pobre arbret... Sobreviurà?

No caldria acordonar una zona de seguretat al voltant, per prevenir accidents? Només hi havia 4 cons mal col·locats...


En tornar, la mudança havia acabat (almenys, sent divendres i passades les 20 hores, tothom havia tocat el dos).
Però, per indignació meva, la zona que havien ocupat els camions eren plens d'escombraries, com testimonien les imatges que acompanyen aquest escrit.

Papers, restes de menjar o vegetals, orins de gos... tota una delícia per als veïns i els visitants!

Detall d'un dels arbres de darrera la Biblioteca...


Convindria que els responsables de deteriorar, de manera tan evident, l'espai públic, el de tots, es responsabilitzessin dels costos que suposa recollir les deixalles que, en marxar, apareixen darrera seu.
És evident que no podem carregar la culpa d'embrutar a aquest fet. Hi ha molta gent que col·labora a deixar el barri brut. Sembla irònica la campanya del ajuntament en aquesta línia, oi?

No cal que us digui el probable impacte que el pes d'aquest camions [veure imatge] de gran tonatge, deu haver tingut en les "rajoles" del terra que circumda l'esmentada biblioteca. rajoles que, d'entrada, semblen inadequades des del primer dia, per a l'espai on es van col·locar.

Per l'August Lorente
Veí de gràcia